Bejelentkezés | Regisztráció 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Hírek  
     
 
 Bihari Számadónapok - 20 éves a Bihari Népművészeti Egyesület
 
2014-02-08 
 

A Bihari Népművészeti Egyesület tisztelettem meghívja Önt, és barátait, családját a "Tüzet viszek és éltetek" című 20 éves jubileumi ünnepségére, amelyet 2013. október 11-én pénteken 14 órától a Számadó Napok rendezvény keretében a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban tartunk. 

Programok:

14 órától Gyönyörű Zsigmond táncos vőfély bihari rigmusos beköszöntője után Muraközi István Berettyóújfalu város polgármestere és Páll Miklósné a Népművészeti Egyesületek Szövetéségének elnöke mond köszöntőt. 

Szakmai programok: V. Szatmári Ibolya megyei múzeumigazgató, etnográfus: 20 éve Bihar népművészetéért, Sándor Mária etnográfus: Margitai fazekasság, egy nagy múltú központ Biharban, Giuseppe Gaiarin elnök- Nagyné Székely Katalin aljegyző: Nemzetközi kapcsolatok, a Pro Porcia Egyesület és a Bihari Népművészeti Egyesület közös programjai.

16 órától: Népzenei-néptánc műsorok

19 órától ünnepi közgyűlés a Bella Costa Étteremben. Visszaemlékezik az elmúlt 20 évről Török Istvánné elnök, pohárköszöntőt mond Dr Vitányi István országgyűlési képviselő.

 
 
 Mesterségek Ünnepe
 
2014-02-08 
 

2013. augusztus 17-20-ig várunk mindenkit az Újvilág Kertben. 

 
 
 XV. Országos Felnőtt Csuhéfonó és Kézműves Alkotótábor
 
2014-02-09 
 

 A Bihari Népművészeti Egyesület 2013. július 22-július 27. (hétfőtől-szombatig) rendezi meg a XV. Országos Felnőtt Csuhéfonó és Kézműves Alkotótábort

Helyszín: A Bihari Népművészeti Egyesület Alkotóháza - Berettyóújfalu, Tavaszt körút 10. sz. 

Részvételi díj: 13.000 ft/fő a teljes tábor időtartamára vagy naponta 3000 ft/fő. Szállás 2000 ft/fő vehető igénybe (reggelivel 4 ágyas faházban). 

A tábor szervezője, vezetője Kállai Irén a Bihari Múzeum vezetője, etnográfus. A szakmai irányítást, a táborozók oktatását Madarné Szőke Erzsébet csuhéfonó népi iparművész,  Nagy Magdolna szövő népi iparművész,  Pelbártné Zöld Klára szalmafonó, Magyar Zita fazekas a népművészet ifjú mestere, népi iparművész,  Gál Attila bőrműves népi iparművész,  Loósné Nagy Ilona nemezkészítő népi iparművész, a kosárfonást Szathmári Ferenc népi iparművész és ifj Szathmári Ferenc a népművészet ifjú mestere végzi. 

Jelentkezési határidő: 2013. július 15. 

 
 
 Gyermek Alkotótábor
 
2014-02-08 
 

19. alkalommal idén is meghirdetjük Gyermek alkotótáborunkat az Alkotóházban.  A tábor két turnusban június utolsó és július első hetében lesz. Várjuk az érdeklődő szülők és gyerekek jelentkezését. 

 
 
 "Kitesszük a szűrét..." országos pályázat
 
2014-02-08 
 

Pályázati felhívás!

A Bihari Népművészeti Egyesület meghirdeti "Kitesszük  a szűrét... " V. Országos szűr-  és szűrrátét-készítés,  szűcshímzés és nemez pályázatát

A pályázat célja a szűrrátét készítők felkutatása, munkáik megismertetése. Hogyan lehet átmenteni a szűrkészítők, a szűrrátét-készítők tudását a XXI. sz. lakástextiliáiba, viseleteibe, használati tárgyaiba. 

Pályázhatnak egyéni alkotók, népművészek, népi iparművészek, kézművesek kategóriánként 3-5 tárggyal, vagy kollekcióval. 

Kategóriák: - lakástextil, -viseletek, -használati tárgyak.

A beadott pályamunkákat etnográfusokból álló szakmai zsűri értékeli és díjazza. A legszebb alkotások a Nadányi Zoltán Művelődési Központ  kiállítótermében "Kitesszük a szűrét..." című kiállításon kerülnek bemutatásra 2013. május 24-június 15-ig. Nevezési határidő 2013. április 05, nevezési díj 500 ft/fő/kategória. 

 
 
 NIT zsűri
 
2013-03-18 
 

Kedves Alkotók!

2013. április 10-re a Népi Iparművészeti Tanács kihelyezett zsűrijét szervezzük az Alkotóházba.

Előzetet igényfelmérés 2013. március 19-ig, a jegyzőkönyvek beadási határideje 2013. március 22.  A jegyzőkönyv a Hagyományok háza honlapjáról letölthető vagy kérhető az alkotóházból (információ személyesen, telefonon: 06-54/400-146  vagy a nepmuv93@gmail.com elérhetőségen).

 
 
 Húsz éves a Bihari Népművészeti Egyesület
 
2013-02-19 
 

Az idén húszéves Bihari Népművészeti Egyesület alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.

A jubileumi kiállításra a Magyar Kultúra Ünnepe rendezvénysorozat jegyében került sor. A kiállítást Pálfi Anikó, a Berettyóújfalui Járási Hivatal hivatalvezetője nyitotta meg. Ünnepi beszédében Veres Péter szavait idézte: „…ide kell hoznunk a világot, ide kell hoznunk mindent, ami szép, ami jó, ami nemes, és amit érdemes.” A továbbiakban méltatta annak a húsz évnek a termését, amellyel a Bihari Népművészeti Egyesület a térség kézművességének sokszínűségét vonultatta fel.

A komádi Rákász Citerazenekar és a berettyóújfalui Szederinda Énekegyüttes műsora utáni megvendégelésen pohárköszöntőt mondott Muraközi István, aki elismerően szólt a magyar kultúra kiapadhatatlan kincseit felvonultató egyesületi tagoknak, valamint azoknak, akik közel másfél évtizede szervezik a magyar kultúra ünnepét.

A kiállítást két hétig tekinthetik meg a látogatók.

 
 
 "Kitesszük a szűrét..." - alkotói pályázat
 
2012-11-03 
 

A Bihari Népművészeti Egyesület meghirdeti

„Kitesszük a szűrét…” című

V. Országos szűr-szűrrátét- készítés, szűcshímzés és nemez pályázat

A pályázat célja a szűrrátét készítők felkutatása, munkáik megismertetése. Hogyan lehet átmenteni a szűrkészítők, a szűrrátét készítők tudását a XXI. század lakástextíliáiba, viseleteibe, használati tárgyaiba.

Pályázhatnak egyéni alkotók, népművészek, népi iparművészek, kézművesek kategóriánként 3-5 db tárggyal, vagy kollekcióval.

Kategóriák:                      - lakástextilek /faliszőnyegek, takarók, terítők

                                        - viselet,

                                        - használati tárgyak.

A beadott pályamunkákat etnográfusokból álló szakmai zsűri értékeli, díjazza.

A legszebb alkotások a Nadányi Zoltán Művelődési Központ kiállítótermében a „Kitettük a szűrét...” c. kiállításon kerülnek bemutatásra 2013. május 24.- június 15.

Nevezési határidő: 2013. március 15.

Nevezési díj: 500.-Ft /fő/kategória

A pályamunkák beadásának határideje 2013. április 25.

Eredményhirdetés, díjátadás, kiállítás megnyitó, szakmai nap: 2013. május 24.

Nadányi Zoltán Művelődési Központ Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky u. 27. sz.

Bővebb információ és nevezési lap kérhető: Bihari Népművészeti Egyesület 4100 Berettyóújfalu, Tavasz körút 10.  Telefon: 54/400-146 fax: 54/ 402-194, e-mail: nepmuv93@cgmail.com

 
 
 
Oldal: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  
 
 
 Bihari Népmuvészeti Egyesület - MINDEN JOG FENNTARTVA! 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ | JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS